Ruurlo - Wisman Electrotechniek heeft in juli haar nieuwe locatie in Ruurlo in gebruik genomen. De nieuwbouw op het nieuwe industrieterrein “Everskamp” zal op 2 en 3 oktober met een open huis feestelijk worden ingewijd. Belangstellenden zijn op zaterdag 3 oktober van 10.00 uur tot 15.00 uur welkom om een kijkje te komen nemen in het nieuwe pand aan De Vente 10 te Ruurlo.
 
Wisman Electrotechniek is een geregistreerde handelsnaam van Ernst Technische Handelsonderneming BV uit Ruurlo en gespecialiseerd als leverancier van Kabelschlepp kabelrupsen. Hierin heeft Wisman Electrotechniek een pioniersrol vervuld en is toonaangevend op de Nederlandse markt.
Naast Wisman Electrotechniek behoort ook Kabelrups.com tot Ernst Technische Handelsonderneming BV.
 

Wisman Electrotechiek was vanaf 1977 gevestigd in Cruquius-Haarlemmermeer. Mede door de bouw van woonboulevard Cruquius moest Wisman Electrotechniek in 2005 haar vertrouwde thuisbasis opgeven. Het magazijn en werkplaats werden als eerste stap naar de Achterhoek verhuisd. Met het betrekken van het nieuwe pand is de totale verhuizing afgerond.
In het nieuwe pand in Ruurlo beschikt Wisman Electrotechniek over een ruim magazijn en werkplaats voor de assemblage van stalen kabelrupsen. 
 
De producten van Wisman worden in een brede markt ingezet. De kabelrupsen dienen om stroom- hydrauliek- en pneumatiekkabels, welke zich tussen bewegende machinedelen bevinden, te beschermen en te geleiden.
Het product van Wisman Electrotechniek, “Kabelschlepp” heeft in de hele wereld een grote faam als de uitvinder van de kabelrups.
Tot de vaste klantenkring van Wisman Electrotechniek behoren vele multinaltionals, overheden, als ook kleine bedrijven. De toepassing van kabelrupsen is enorm breed. Zo werd in augustus de Maeslantkering, het sluitstuk van de Deltawerken en de grootste waterkerende deur te wereld, door Wisman Electrotechniek van nieuwe speciaal gemaakte kabelrupsen voorzien waarbij ook de montage op de locatie door Wisman Electrotechniek werd uitgevoerd.
Naast kabelrupsen importeert Wisman Electrotechniek ook kabelbeschermslangen en industriële radiografische afstandsbesturingen.