Nix-18-Reurpop-Festival

Er gaat niets boven opgaan in de muziek, dansen in de zon, onderdeel zijn van een grote uitzinnige groep feestvierders en dansen tot je voeten niet meer willen. Nog mooier aan een goed feest is dat het leuk én veilig ... Lees meer ...

Het bericht Reurpop hanteert strikt drank- en drugsbeleid verscheen eerst op Reurpop.


Nix-18-Reurpop-Festival

Er gaat niets boven opgaan in de muziek, dansen in de zon, onderdeel zijn van een grote uitzinnige groep feestvierders en dansen tot je voeten niet meer willen. Nog mooier aan een goed feest is dat het leuk én veilig is. Daarom heeft Reurpop een aantal huisregels opgesteld. Onderdeel van deze huisregels is een alcohol- en drugsbeleid.

Zo wordt er op Reurpop geen alcohol geschonken aan bezoekers onder de 18 jaar. Om dit te waarborgen is er een strenge toegangscontrole door een NIX18-team en een bandjessysteem. Verder loopt er beveiliging rond die onder andere controleert op alcoholgebruik door jongeren onder de 18 jaar. Ben je ouder dan 18 jaar en wil je alcohol nuttigen, wees dan lief voor jezelf en je lijf. Losgaan is leuk, maar doe het wel bewust. Verder is het verboden drugs voorhanden te hebben en/of te gebruiken op Reurpop. Tevens hangen er op diverse plaatsen op het festivalterrein camera’s waarmee afwijkend gedrag kan worden geconstateerd, waardoor onveilige situaties voortijdig vermeden kunnen worden. Zo is en blijft Reurpop de gezelligste plek van het weekend.

Geen alcohol en drugs achter het stuur

Dat alcohol/drugs en verkeer niet samen gaat, weet iedereen. Daarom: doe het niet. Zorg voor veilig vervoer naar huis. Stap nooit bij iemand in de auto die niet nuchter is. Regel een chauffeur, neem een taxi, duik een tentje in op een Reurpopcamping, laat je ophalen of beter nog: regel je reis via Reurpop met Gelderesch (alleen mogelijk op zaterdag). Ga je toch met de auto, spreek dan goed af wie de BOB is en houd diegene eraan. En denk jij na 1, 2 of 3 biertjes nog steeds de beste chauffeur van Nederland te zijn, ervaar het tegenbewijs met de racesimulator van RYD (Responsible Young Drivers). Zij staan op Reurpop om bezoekers bewust te maken van de impact van alcohol- en drugsgebruik op je rijvaardigheid.

Ook wordt er voorlichting gegeven aan jongeren over alcohol en drugs door peers van IrisZ. IrisZ is een peerproject van IrisZorg, met als doel dat jongeren zich bewuster worden van de risico’s, hun keuzemogelijkheden en eigen verantwoordelijkheid rondom alcohol- en drugsgebruik.

Conclusie: blijf helder, zodat we er een onvergetelijk weekend van kunnen maken!

Het bericht Reurpop hanteert strikt drank- en drugsbeleid verscheen eerst op Reurpop.


Lees volledige artikel op: Reurpop