Wij zijn LouKA!. Een groep meiden van 15, 16 en 17 jaar uit Ruurlo, Warnsveld, Lochem, Gorssel, Exel, Vorden en Laren en gaan in de zomer van 2019 vrijwilligerswerk doen in Sri Lanka. Daar gaan we vrijwilligerswerk doen bij een project dat wordt geleid door een Katholieke zendingszuster. Deze zuster begeleid op vrijwillige basis diverse doorlopende projecten in Sri Lanka en helpt waar nodig, zoals na de Tsunami. Wij zullen een keuterschool gaan verven, helpen bij een tehuis voor mindervaliden en gaan in een moeder Theresa huis helpen waar oudere alleenstaanden wonen. Ook hopen wij ter plaatse diverse goederen te kunnen aanschaffen zoals leermiddelen, spelletjes, toiletartikelen en andere zaken waar de plaatselijke bevolking geen geld voor heeft. We kopen dit ter plaatse om zo de economie daar te stimuleren.

Om deze reis mogelijk te maken is er veel voorbereiding nodig. Vanaf september zijn we bezig om de reis te plannen en te bedenken hoe we zoveel mogelijk geld in kunnen zamelen. We doen alles zoveel mogelijk zelf, waar nodig ondersteund door een team van coaches. Denk hierbij aan PR, reisorganisatie, het regelen van de financiën en het opzetten van acties. Een hele klus, maar wat vinden wij het leuk om te doen!

LouKa staat voor “ja, LouKA Komt in Actie!” Ou betekent namelijk ‘ja’ in het Singalees en LKA is zowel de landcode van Sri Lanka als de afkorting voor LouKA Komt in Actie.
En in actie komen is precies wat wij gaan doen! Voor de komende tijd hebben wij heel veel acties gepland, waaronder LouKA-doe dagen (klussen op aanvraag), huis-aan-huis acties en zullen op een heleboel evenementen op verschillende locaties te vinden zijn. Wij hopen u daar tegen te komen en zouden het fijn vinden als U ons helpt zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen.
Komende zondag 16 december zullen wij ook aanwezig zijn op de Reurlse Winterdag!

Louka