Reurpop-header-Image-terugblik-2018

2018 was weer een jaar voor in de boeken! Samen met ruim 13.000 bezoekers verdeeld over 3 dagen, bijna 60 artiesten, 10 cateringpartners, en natuurlijk de ruim 500 (zeer gewaardeerde) vrijwilligers. Verdeeld over 7 podia was er voor elk wat ... Lees meer ...

Het bericht Een terugblik op Reurpop 2018 verscheen eerst op Reurpop.


Reurpop-header-Image-terugblik-2018

2018 was weer een jaar voor in de boeken! Samen met ruim 13.000 bezoekers verdeeld over 3 dagen, bijna 60 artiesten, 10 cateringpartners, en natuurlijk de ruim 500 (zeer gewaardeerde) vrijwilligers. Verdeeld over 7 podia was er voor elk wat wil(d)s. We hebben we er weer een fantastische editie van weten te maken. In onderstaand artikel sommen we alle hoogtepunten nog even rustig op! Veel leesplezier!

Consumpties

Ook op het gebied van consumpties hebben we aardig ons best gedaan. Duizenden liters bier, fris en wijn is er doorheen gegaan. Om nog maar te zwijgen over de ruim 1000 kilo patat, de vele oesters en hamburgers die we gezamenlijk soldaat hebben gemaakt.

Reurpop-terugblik-2018-food-3

Artiesten

We hadden dit jaar de eer om bijna 60 artiesten te ontvangen. Onder andere reggae, metal, house, country, soul en theater werden vertegenwoordigd; aan iedereen werd gedacht. Zo was er de indiepopband Handsome Poets, o.a. bekend van hun nummer ‘Sky on fire’ – dat tot op de dag van nu in de top 2000 staat. Daarnaast waren ‘The Dubbeez’ er ook. Zij zorgden op de zondag voor de lekkerste reggae in de Zandkoele. Maar ook Dansado & De Feestneger, Mental Theo, De Boetners, Suzan & Freek, Danny Froger en Vannstein hebben er gezorgd dat Reurpop 2018 weer een topeditie is geworden. En dat was slechts een fractie van alle artiesten… Bekijk hieronder de Reurpop 2018 playlist:

Vrijwilligers

Natuurlijk was dit alles niet mogelijk zonder de ruim 500 (!) vrijwilligers die zich in de aanloop naar – en tijdens – Reurpop hebben ingezet. Om even een indruk te krijgen van slechts enkele werkzaamheden die onze vrijwilligers rondom het festival vervullen: het opbouwen van de podia/tenten, het draaien van bardiensten, fotograferen en filmen van de acts/artiesten, kassadienst draaien, vragen beantwoorden via social media, de catering verzorgen, het begeleiden van artiesten, het schminken op de kindermiddag, maar bovenal: het zorgen dat duizenden mensen een geslaagd Reurpop festival hebben. Dus iedereen die heeft bijgedragen aan een geslaagd Reurpop 2018, hartelijk dank voor je inzet! Lijkt het jou nou ook leuk om voor de komende editie te helpen als vrijwilliger? Meld je dan hier aan!

1-April

Bier brouwen van grondwater dat gewonnen is op het Reurpop-terrein, kan dat? “Jazeker”, zeggen de mannen van Nathals Bier, “Grolsch brouwde ooit ook met water uit Ruurlo”. Het te brouwen Achterhoekse biertje zal worden geschonken tijdens het festival. Althans, dat is wat er op 1 april 2018 op alle Reurpop kanalen stond. Helaas bleek het te gaan om een – eerlijk is eerlijk – goed uitgevoerde 1-april-grap. Bekijk de het hele item hieronder terug:

Trouwerij

Het kán je bijna niet ontgaan zijn: de eerste officiële Reurpop bruiloft ooit. Op zondagmorgen 10 juni 2018 was het zover: Sylvia en Marc gaven elkaar in ‘Fort Fiësta’ het jawoord. Het stel hoorde van de actie via social media en besloot zich op te geven. In totaal deden er 14 koppels mee.


Verder met Grolsch

Afgelopen jaar is tevens de samenwerking met De Grolsche Bierbrouwerijen en De Klok Dranken met nog eens vijf jaar verlengd. In het bijzijn van Alex Evenhuis, namens Grolsch, werd de samenwerking verlengd. “Grolsch vindt het fantastisch om een festival te ondersteunen dat draait op zoveel vrijwilligers en we vinden het mooi dat wij daar ook ons steentje aan bij kunnen dragen”, aldus Evenhuis. Onderstaand een sfeerimpressie van deze middag:

Zowel zaterdag als zondag uitverkocht

De verwachtingen voor Reurpop 2018 waren al hoog gespannen, maar dat voor de eerste keer óóit twee van de drie festivaldagen uitverkocht waren, was toch boven verwachting. Hoewel het er Reurpop niet om gaat zo maar ‘groter en groter’ te worden, is het toch wel gaaf als uiteindelijk de zaterdag en de zondag uitverkocht raken. Al met al was 92% van de kaarten voor Reurpop 2018 verkocht. En wie weet, misschien wordt Reurpop 2019 wel de eerste ‘sold-out’ editie. Nog geen ticket? Je koopt ze hier!

Podia

Met 7 podia was er het afgelopen jaar ook weer genoeg keuze voor iedereen. Een van de grootste veranderingen ten opzichte van de voorgaande edities was de Secret Area. Bij de Secret Area was er namelijk de mogelijkheid om zeer exclusief – indien je een kaartje bij de Nachtoele actie had gehaald – te genieten van heerlijke champagne en oesters. Degene die hun kaartje niet bij de St. Willibrorduskerk maar online hadden gehaald, moesten het helaas zonder Secret Area doen.

Twee nachtoele acties

Jazeker, je leest het goed. Afgelopen jaar waren er maar liefst twee Nachtoele acties. De eerste vond begin dit jaar plaats in de St. Willibrorduskerk in Ruurlo. De massale opkomst, zowel bij de kerk als op de website, heeft er voor gezorgd dat in die ene nacht al 50% van het totale aantal kaarten voor Reurpop 2018 verkocht was. Daarnaast vlogen er nog tientallen flessen Oele over de toonbank.

De tweede Nachtoele actie, die van vier oktober, was zelfs nóg ludieker. We hebben het voor elkaar gekregen zwembad de Meene om te toveren tot het officiële Reurpop kaartverkooppunt. Ook tijdens deze editie werd zo’n 50% van alle kaarten voor Reurpop 2019 verkocht. Bekijk hieronder beide Nachtoele aftermovies terug!

Nachtoele actie Januari – Reurpop 2018:

Nachtoele actie Oktober – Reurpop 2019:

Reurpop 2018 aftermovie:

Wil je het Reurpopgevoel nog even herleven? Bekijk dan hier de aftermovie van Reurpop 2018.

Het bericht Een terugblik op Reurpop 2018 verscheen eerst op Reurpop.


Lees volledige artikel op: Reurpop