door Ton Oskam
 
Ruurlo - Goedemiddag lezers. Dit wordt een bericht vol ellende. Merkwaardigerwijs moet ik beginnen met de uitleg wat Godsdienst is. Onthullend: Godsdienst betekent een dienst aan God. De vraag is natuurlijk: hoe kan je God dan een dienst bewijzen? Is dat door een half in het zand gegraven vrouw, die zogenaamd overspel heeft gepleegd, net zo lang stenen tegen haar hoofd te gooien totdat zij dood is?
Is dat door vrouwen niet toe te laten tot het bestuur van de kerk?
Is dat door decennia te zwijgen over gevorderde religieuzen die aan de hen toevertrouwde jongetjes (straks getuigenissen van de zusters!) zitten te friemelen?
Is dat door wapentuig te zegenen waarmee “de vijand” moet worden vernietigd?
Godsdienst is “opium voor het volk”, mensen - het kan je buiten je zinnen brengen en dan zie je de werkelijkheid niet meer. Hoe moet je je Vader en Moeder eren als je vader iemand heeft vermoord en je drankzuchtige moeder je elke dag mishandelt? Natuurlijk wordt hier in de oudheid bedoeld: Eert de Aarde (de moeder) en de Hemel (de vader). Zo is er evenwicht.
Een andere: Gij zult niet doden.
Bedoeld wordt natuurlijk: U zult niet moorden, niet met voorbedachte rade iemand naar de Eeuwige Jachtvelden helpen.
En zo staan de Heilige Geschriften vol taal die elke keer weer naar eigen believen wordt uitgelegd. Maar, nergens staat dat je een vrouw zolang moet stenigen totdat zij bezwijkt aan deze barbaarsheid.
Ergens staat wel geschreven: “Wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet…”
Een van de eenvoudigste en wijste uitspraken die ik ooit heb gehoord.
 

* Nog meer moeilijk nieuws. Een lezer mailt verontwaardigd dat hij vanochtend ontdekte dat er is ingebroken in zijn auto die aan de Maïs stond geparkeerd. “Behalve een kapotte ruit heb ik verder geen schade en mis niets. Wel weet ik dat er in ieder geval op nog een andere plaats op de Leusinkbrink is ingebroken. In deze auto lag een TomTom en een rijbewijs, maar dit is niet gestolen. Dan vraag je je af wat men gezocht heeft? Ik vind het wel van belang dat mede-Ruurloërs van een en ander op de hoogte zijn, omdat de politie niets kan doen.”

* En dan andere rottigheid. Hackers zijn ondergrondse wezens, die Hamburgers eten en Cola Light drinken. Ze hebben meestal puisten waar geen kilo Clearasil iets aan kan doen en hebben meer broek dan kont. Hun ogen zijn vierkant, want ze zien 28 uur per dag alleen het computerscherm. Helaas hebben ze ook een bovenmatig IQ, dus moeite een meisje te krijgen. Om zichzelf toch een eeuwige plaats in deze tijdelijke wereld te veroveren, tonen ze hun onsterfelijkheid door computersystemen te ontregelen.
Terwijl we bezig zijn de website RuurloVandaag te vernieuwen heeft dit minderwaardige soort – dat een vermogen aan anti-virus-progarmma’s kost – een lek in onze site gevonden. Een lezer was zo attent er op te wijzen (waarvoor dank!). De webmaster moet de invoering van de vernieuwde site nu vertraagd uitvoeren. En ik zal terughoudend zijn met het plaatsen van berichten, totdat de kust weer veilig is.
Dank je wel, hackers, smoor maar in jullie vergenoegzaamheid! Ik hoef zeker niet te wijzen op de spreuk: “Wat U niet wilt dat U geschiedt, …
Jullie krijgen ons er niet onder: