Ruurlo - Op 26 en zondag 27 maart organiseren spoorwegmodelbouwvereniging “De Seinpaal” en

Familie Park CactusOase een modelspoorweekend. Zondag zal de “Desert Express” officieel in gebruik worden genomen. Deze LGB-baan (mede mogelijk gemaakt door Frans Porskamp) loopt door een groot Mexicaans rotslandschap. Heeft u zelf een LGB-trein? Neem deze dan mee en laat hem een rondje tussen de cactussen rijden.

Voor de kleine bezoekers is de “echte Thomastrein” rijdend te zien. Ook zijn er diverse modelspoorbanen die verschillende landen vertegenwoordigen. In de eerste ruimte bevinden zich de permanente  banen: “Desert Express” (Mexico), “Cactus Canyon” (U.S.A.) en “Liechtborgh” (Duitsland). Op het modelspoorplein in de tweede ruimte staan de demonstratiebanen met o.a. “Wolfscreek” (Canada), “Vregun-Hoida” (Zwitserland), “Neu-N-Dorf” (Duitsland) en

“Freemans World” (U.S.A.).

In de clubruimte kan men een trambaan bezichtigen. Enkele leden zullen laten zien hoe je het beste te werk kunt gaan bij het vervaardigen van huizen, bomen e.d. Houdt u van een gokje? Raad dan hoeveel meter rails een bepaald traject bevat. Voor de winnaar stelt Anny Cactus een mooie prijs beschikbaar. En vindt u treinen niet interessant, ook de overige attracties zoals de Cactus Piramide, Indian Art Gallery, Nostalgiehuis, ambachtelijke schoenmaker, oude landbouwwerktuigen, vogels, konijnen en pony’s zorgen voor veel vertier voor jong en oud, samen of alleen.

Voor meer informatie:www.cactusoase.nl