Ruurlo - Goedemiddag lezers. Ik mag van de webmaster af en toe aandacht vragen voor mijn eigen website www.ryckenbarch.nl die meestal niets met Ruurlo en de omringende regio te maken heeft. Maar ja, ik moet mijn schrijf-ei nu eenmaal kwijt en over ons dorp is niet altijd iets spectaculairs te melden, al blijf ik wel mijn best doen om de bewegingen in de gaten te houden. Verderop dus een nieuw verhaaltje dat om mijn site staat (klik ook op de frontpage op de button ryckenbarch en u wordt meteen verbonden.

 
*Op de foto staat een kippenhok. Ik ben gefascineerd door deze hokken die ik overal in Ruurlo en omgeving aantref. Ze hebben meestal dezelfde bouw en zijn ook vaak zwart-wit geschilderd (deze op de foto niet, maar het hok achter de Kerkstraat is inmiddels gesloopt). Is er iemand van de lezers die weet wat de historie van deze kippenschuren is? Was het zo dat veel bewoners van het buitengebied selfsupport waren, dus zorgden voor voldoende eieren voor zichzelf en de buren? Of waren dat de eerste biologische legbatterijen op kleine schaal? Ik ga die kippenschuren de komende tijd fotograferen en ook u kunt een foto van uw favoriete kippenhok (eigen of elders aangetroffen) naar ons mailen.
 
* Gaarne aandacht voor de nieuwe button op de homepage:Vacatures. Lees daaronder dat we u/jou nodig hebben om RuurloVandaag elke dag te actualiseren en onderhoud aan het digitale systeem te doen. . We kijken vooruit en hebben nog meer plannen, maar kunnen dat niet alleen doen. We zoeken dus een enthousiast iemand die - net als wij - kan vergeten dat hij/zij  rijk aan de site zal worden, maar wel in een informatieve vijver wil springen om ervaringen op te doen, dan wel de ervaringen wil delen met anderen. Overigens zoeken wij - op dezelfde basis - ook nog iemand die het leuk vindt om stukjes te schrijven voor RuurloVandaag of wie dat wil leren. Geboden wordt begeleiding door niemand minder dan de persoon, wiens naam boven dit “Goedemiddag lezers…” staat.
 
En dan nu een column geschreven op www.ryckenbarch.nl
 
Kabinet valt door potlood-truc
 
Als het kabinet valt zou ik niet op mijn favorieten GroenLinks en D’66 gaan stemmen. Niet op GroenLinks omdat Femke niet meer deze partij leidt en Jolanda S(l)ap tegen de wil van 75 procent van haar leden de politieagentenmissie naar Afghanistan erdoor geluld heeft. Ik zou eigenlijk ook niet op D’ 66 stemmen om dezelfde reden. Ook de nazaten van Hans van Mierlo stemden in met de Mission Impossible in dat door God vergeten land.
Maar nu twijfel ik of ik de Kennedy-van-Nederland, Alexander Pechtold, toch weer aan mijn borst zal drukken. Het was namelijk een meesterlijke zet om een lid van zijn partij met de verkeerde potloodkleur te laten stemmen voor de nieuwe samenstelling van die overbodige Eerste Kamer (een fossiele parkeerhaven voor uitgerangeerde politici en andere zogenaamd belangrijke mensen). Neen, volgens mij is er geen sprake van een heel dom partijlid dat niet de kleuterschool heeft afgemaakt (“Jantje, de lucht moet je niet groen kleuren, maar met het blauwe potlood…”)
Ik heb de kranten erop nageslagen, maar geen van mijn mede-commentatoren/columnisten is tot het idee gekomen dat het hier een doorgestoken kaart betreft, een geweldige coupe van D’ 66 om deze regering ten val te brengen. Want niemand gelooft dat de tweede gedoogpartij, het SGP, dadelijk de doorslag gaat geven bij belangrijke besluiten. Heel veel vrije Nederlanders blieven geen politieke partij die vrouwen uitsluit om deel te nemen in het bestuur van sigaren rokende mannen in donkere pakken.
Mark, je bent erin geluisd! Begin maar alvast aan je ontslagbrief, want traditiegetrouw valt een kabinet altijd voor de zomervakantie van Majesteit.