Ruurlo – Vandaag is het overwegend droog. De bewolking neemt toe naar zwaar tot geheel bewolkt met af en toe zon. De temperatuur stijgt niet hoger dan 16 tot 18 ºC. bij een matige tot vrij krachtige zuidwesten wind. Komende nacht is het ook zwaar tot geheel bewolkt met een enkele opklaring en een kleine kans op een lokale regenbui. De temperatuur daalt niet lager dan 11 tot 13 ºC. bij een matige zuidwesten wind.

Zondag is het zwaar bewolkt en op de meeste plaatsen droog. De temperatuur stijgt naar 19 tot 21 ºC. bij een matige tot soms vrij krachtige zuidwesten wind. Morgennacht is het droog en trekt de bewolking weg. Het wordt licht bewolkt tot helder. De temperatuur daalt niet lager dan 11 tot 13 ºC. bij een zwakke zuidwesten tot zuiden wind.

De eerste dag van de nieuwe week verloopt droog en het is licht bewolkt tot helder met volop zon. In de nacht naar dinsdag neemt de bewolking toe en na middernacht en dinsdag overdag kunnen er enkele regenbuien vallen. Van woensdag tot en met zaterdag is het droog en de zon schijnt weer volop. De temperatuur stijgt maandag naar 24 tot 26 ºC. en dinsdag is het met 16 tot 18 ºC. flink wat frisser. Daarna loopt de temperatuur weer geleidelijk op naar zaterdag 21 tot 23 ºC. In de nacht daalt de temperatuur niet lager dan 9 tot 13 ºC, maar woensdagochtend is het met 6 tot 8 ºC. wat frisser. De wind is zwak tot matig uit westelijke richtingen en draait vanaf vrijdag naar het noordoosten. (Bron: www.weerstationruurlo.nl)

* Wim Zoeteman fotografeerde de droogte in Ruurlo. “Met die droogte staan de ondiepere delen van de poelen in de Formerhoek al enige tijd droog. Het Natte Laarzenpad is inmiddels veranderd in een stofpad. Een mooie kans dus voor natuurliefhebbers die liever niet door de blubber lopen. Wel even wat muggenolie gebruiken, die beestjes zijn er nu eenmaal altijd! (Wij hebben goede ervaringen met lavendelolie – redactie). Op dit moment is het Veenpluis uitgebloeid, en dus op z'n mooist. De bloemetjes stellen namelijk niet zoveel voor. Maar als het uitpluist ziet het er wel redelijk spectaculair uit.
De Engelse benaming vindt ik overigens ook wel leuk. Die noemen het gewoon katoengras, ofwel "common cottongrass".”