Ruurlo – “Kun je nog zingen, zing dan mee”, hoorden we vroeger op de radio. In Ruurlo gaat er meer gezongen worden. Er is nu al veel animo voor het onlangs opgerichte koor “Schouder aan schouder”. Op aanstaande 16 april klinken de nieuwe vocale klanken tijdens de eerste oefenavond om 19.30 uur in De Sprankel.

 
Een van de initiatiefneemsters is Betty Thoma. Zij legt uit: “Wij zijn een stel enthousiaste mensen die in Ruurlo een gezellig gemengd koor hebben opgericht. De naam is “Schouder aan Schouder”.
We gaan op 16 april van start en hopen meer enthousiaste mensen te vinden uit Ruurlo en omstreken, die met ons mee willen doen. Onze dirigent is Erik Wissink, die al jaren dirigeert. Hij heeft zijn sporen verdient als dirigent, zanger en blazer bij diverse blaaskapellen. Zijn plezier in het dirigeren werkt aanstekelijk op het koor. Graag laat hij de nummers, aangepast voor het koor, ten gehore brengen met hun eigen sound. Zijn aangeboren gevoel voor muziek zal je inspireren om mee te doen.
Het repertoire is alle in het goed gehoor liggende songs van de jaren 60 tot heden; serieuze- en feestnummers. Wij willen straks optreden in verzorgingscentra- en bij alle organisaties die ons willen hebben. De naam “Schouder aan Schouder” is omdat wij schouder aan schouder staan in een koor en ook in het dagelijks leven de schouders er onder zetten.
Iedereen die mee wil zingen is welkom op de 16e. We kunnen trouwens nog wel wat mannelijke zangers gebruiken. Als ze ook van gezelligheid houden, is dat mooi meegenomen.”
 
Voor info: Betty Thoma: T 0573-251021 en E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Foto’s van het pas opgerichte koor zijn er uiteraard nog niet. Maar op YouTube vonden we wel een steun in de ruggen van het nieuwe Ruurlose koor. Die wordt gegeven door niemand anders dan Marco Borsato en Guus Meeuwis:
 
http://www.youtube.com/watch?v=UJVEavAZvHk