BORCULO - Carmen Blikman uit Ruurlo en Muriëlle Oonk uit Noordijk hebben dit jaar de jaarlijkse wedstrijd van de Kalveropfokclub Borculo e.o. gewonnen. Carmen bij de nieuwelingen en Muriëlle bij de gevorderden. Afgelopen zaterdag, 20 juli, was onder prima weersomstandigheden de eindkeuring. Voorafgaand daaraan waren de kinderen al twee keer onverwachts thuis bezocht en beoordeeld door bestuursleden. De punten die de kinderen toen vergaarden werden opgeteld bij de score van de eindkeuring.

RUURLO/BORCULO - Ook dit jaar 'draaide' de Zwarte Cross in Lichtenvoorde voor een groot deel weer op vrijwilligers van verenigingen en stichtingen uit de regio die op deze manier een leuk zakcentje verdienen voor hun club.

RUURLO - Pepijn Reinderink uit Ruurlo heeft zich van zijn beste kant laten zien in de Tour de Valromey. In deze vierdaagse wielerwedstrijd voor junioren in de Franse Alpen reed hij één dag in de gele trui en eindigde hij als tweede in het bergklassement.

RUURLO - Maar liefst elf diploma's konden er worden uitgereikt na de laatste bridgeles van het schooljaar op de Kerst Zwartschool in Ruurlo.

Carmen Blikman heeft opzien gebaard tijdens de wedstrijd van de Kalveropfokclub Borculo en omstreken. Meteen bij haar debuut veroverde de zesjarige Ruurlose de wisselbeker, de prijs voor degene met het hoogste aantal punten van zowel de thuiskeuringen als de eindkeuring.

BORCULO – Afgelopen zaterdag 20 juli, heeft onder prima weersomstandigheden, weer de jaarlijkse eindkeuring van de Kalveropfokclub Borculo e.o. plaatsgevonden. Voorafgaand aan deze eindkeuring werden de kinderen al 2 keer onverwachts thuis bezocht en beoordeeld door bestuursleden. De punten die de kinderen toen vergaard hebben worden opgeteld bij de score van de eindkeuring. Met name Lees verder...

RUURLO – De koren Plica Vocalis en @Seven hebben maandagavond 15 juli het seizoen 2018-2019 muzikaal afgesloten met een zomers concert in de voormalige Kapel aan de Barchemseweg. Plica startte met een ‘foute’ medley en daarmee zat de stemming er gelijk in. Dit koor bestaat uit zes enthousiaste meiden en staat sinds afgelopen zomer onder Lees verder...

RUURLO – Rainier Bemers werd maandag 15 juli schaakkampioen van de Kerst Zwartschool. Om deze titel werd gestreden in een kort eindtoernooi waaraan alle leerlingen mochten deelnemen die van de schaakleraar, Maurits van Uhm, les hadden of hebben gehad. Het werd een interessante strijd want na afloop bleek dat vier spelers hetzelfde aantal punten hadden Lees verder...

RUURLO – De meisjes van Jong Oranje Waterpolo hebben zich zeer kranig geweerd op de eerste Europese Jeugd Kampioenschappen Waterpolo onder 15 jaar (EJK O15), gehouden in Kirishi (Rusland). Een eervolle vierde plaats was het resultaat. De uiteindelijke winnaar Spanje wist in de halve finale overigens maar nipt van Nederland te winnen. In letterlijk de laatste seconden viel uit een strafworp het beslissende doelpunt. De strijd om brons tegen Griekenland werd door de Oranjemeisjes helaas verloren. In de basisopstelling van Jong Oranje zaten de Achterhoekse toppertjes Aniek Roekevisch (15, Ruurlo) en Feline Voordouw (15, Neede). Na de aanvankelijke teleurstelling kijken de dames nu met trots en plezier terug op het enerverende toernooi.

Subcategorieën