Winterpret in Ruurlo: op naar de skihut!

door Ton Oskam
 
Ruurlo – Goedemiddag lezers. De eerste ochtend dat ik een wak voor de drie Staande Eenden had gehakt, gingen die krengen er niet in. Binnen de kortste keren was het gat weer dicht gevroren. De volgende dag hadden ze gelukkig door dat de noeste arbeid ten bate van hun gerief werd gedaan. Blijkbaar gaan ze ’s nachts toch aan land, want elke ochtend blijkt het gat weer dicht. Vijftien graden minus – wat nou opwarming van de aarde?
 
Terwijl het in de Achterhoek dus steeds kouder wordt, heeft Ruurlo dit derde (of alweer het vierde?) winterseizoen nog steeds geen ijsbaan. Er zit blijkbaar geen schot in het prestigieuze project aan de Wiersseweg. Geen idee waar het nu weer vastgelopen is, vermoedelijk in de bezwaarschriftenprocedure. Maar, op een protestbord van de heer J. Klein K. na, is het rond de de 400 meterbaan i.o. de afgelopen maanden stil gebleven.
 
Vorig jaar was er een idee om een tijdelijke ijsbaan aan te leggen op het parkeerterrein van zwembad De Meene en de tennisvereniging. Daar zou een laag water op gespoten worden. Maar toen de initiatiefnemers hoorden dat er een alternatieve ijsbaan zou komen aan de Wildenborchseweg, borgen zij hun aardig plan in de spreekwoordelijke ijskast. Zoals bekend werd de aanleg van de alternatieve baan gesaboteerd en er was geen Jantje die zijn vinger in de dijk durfde steken.
 
Gisteren ging ik even kijken bij Huize Ruurlo. Maar ik zag er nog niemand op de ijzers staan, de freule kon de chocolademelk in het keukenkastje houden. Ook op het Kerkplein – waar vorig jaar een kleine kunstschaatsbaan enige winterpret bood – was niets te doen. Winter in Ruurlo? We gaan vanmiddag naar de skihut van De Tapperij. Biertje!