Iedere vrijwilliger kan meedoen

Ruurlo/ Berkelland – Alle inwoners van de gemeente Berkelland krijgen deze week een opvallende brochure in de brievenbus. “Iedereen kan meedoen in Berkelland” is de titel van deze brochure, die is gemaakt door het VrijwilligersInformatiePunt Berkelland, Sport Federatie Berkelland en VIT Oost-Gelderland.
 
Wethouder Jan Zappeij vindt de brochure zo belangrijk dat hij afgelopen dinsdag het eerste exemplaar overhandigde  aan iemand voor wie volop meedoen niet vanzelfsprekend is, namelijk mantelzorger Gerda Bakker uit Geesteren. Deze overhandiging vond plaats in het kantoor van de VIT Oost-Gelderland in Ruurlo.
Met deze brochure willen de samenwerkende organisaties iedereen in de gemeente laten weten op welke manier zij ‘mee kunnen doen’. Om binnen een samenleving participatie en zelfredzaamheid te bevorderen is het werk van vrijwilligers en mantelzorgers onmisbaar. Om verenigingen bloeiend te houden, om te zorgen dat mantelzorgers blijven meedoen, zijn er veel vrijwilligers nodig.
 
De organisaties hopen dat mensen zich door deze brochure aangesproken voelen om zich als vrijwilliger aan te melden, want voor iedereen is er wel vrijwilligerswerk te vinden dat bij hem of haar past. Voor meer informatie kunt u bellen met de VIT Oost-Gelderland, T 0573-43 8400.

* De presentatie van de brochure, rechts de wethouder