Weer een diamanten echtpaar in Ruurlo

door Ton Oskam
 
Ruurlo – Goedemiddag lezers. De appelboom staat prachtig in de bloei.

Een kennis, die cursussen over fruitbomen heeft gevolgd, snoeide hem twee jaar geleden. Takje voor tak, het leek wel een chirurgische exercitie. Vorig jaar bleek het resultaat al: een overvloediger vruchtenopbrengst dan we in jaren van de oude boom gewend waren. Voldoende voor een jaar overheerlijke appeltaarten. De komende oogst gaat voor een deel naar de Kleine Bermeconomie. Omdat we de Grieken vijf miljard gaan lenen, die we nooit terugkrijgen, maar van onze politiek wel moeten ophoesten. Bij IKEA ga ik wekflessen kopen, want de tijden van weleer zullen herleven! Hamsteren mensen, want twee euro voor vijf smakeloze Hollandse tomaten, dat kan straks niet meer.
 
Dan enkele dienstregelingen.  
* U heeft gisteren ongetwijfeld het interview gelezen met een vroegere dorpsgenoot die in het buitenland woont: Johan de Wit. Ik roep hierbij nog een keer de “buitenlandse Ruurloërs” op zich te melden voor een mini-interview per mail. Waar bent u, laat het ons weten!
* De webmaster laat weten dat er meer foto’s van de lampionnenoptocht staan onder de knop Foto’s.
* De gemeente meldt dat er in Ruurlo weer een diamanten echtpaar is. Het  zijn de heer en mevrouw
 Hamer-Dijkman, die 60 jaar geleden met elkaar in het huwelijk zijn getreden. Zij wonen aan de Eikenlaan, waar burgemeester Hein Bloemen hen op 6 mei komt gelukwensen. Uiteraard ontvangen zij – namens de gemeente en ons – een boeket bloemen.

* Tot nu toe hebben 96 mensen binnen een week verteld wat zij vinden van het herstraten na de aanleg van de glasvlezelkabel. Aanvankelijk waren de eerste stemmer best tevreden en leek het erop dat de negatieve critici in de minderheid waren. Nu echter zien we dat bijna eenderde van de respondenten het opgeleverde straatwerk als matig tot slecht beoordeelt. Maar gelukkig voor de firma Glashart vindt het grootste deel van de respondenten dat er goed werk – zelfs soms beter – wordt geleverd. U heeft nog enkele dagen om uw mening te geven. Daarna hopen wij een nieuwe poll te kunnen bedenken.