Circusolifant Buba luncht bij SuperCoop


door Ton Oskam

Ruurlo – Goedemiddag lezers. Dat was schrikken gisteravond. Eén idioot wist een grote mensenmenigte in paniek te brengen. Ik ben zelf fobisch voor mensenmassa’s. Een ReurPop kan ik nog net aan, vooral omdat de happening zich in een prettige royaal open ruimte afspeelt. Maar, in voetbalstadions zult u mij nooit ontmoeten. Nou ja, ik ben vermoedelijk ook de enige man die niets met (betaald) voetbal heeft. Ik ga ook nooit naar Mekka, want tijdens het rondjes lopen om dat … eh… gedenkteken, zou ik het Spaans benauwd krijgen tussen die honderdduizenden begeesterde gelovigen. Er hoeft maar iets te gebeuren en in de mens wordt het vluchtgedrag – zoals ook veel dieren hebben – actief. Ik zal de angst in de gezichten van de mensen, gisteren, nooit vergeten. En ook niet de ontroerend aarzelende, bijna verlegen, blik van Majesteit die besloten had zich toch weer onder het volk te begeven. Super, mevrouw!

 
* Gisteren deed ik, naar aanleiding van een nieuw boek over bijzondere boom, een oproep om een foto van uw favoriete boom naar ons te mailen. In het boek werd ook melding gemaakt van een bijzondere boom aan de Ruiterboschweg. Leo Besselink, secretaris van Old Reurle, mailde: “ Op onze website www.oldreurle.nl staan foto ’s van de boom aan de Ruiterboschweg.(zie link markant Ruurlo). Verder zijn er ook veel foto’s van onze eigen Kroezeboom te zien.Op de site van Jeroen Philipona (de schrijver van het nieuwe bomenboek – red.) vindt u ook veel mooie foto’s uit het verleden van de Kroezeboom en andere markante bomen in Ruurlo.”
 

* Foto’s TostiPress/RuurloVandaag

En dan is ook het circus weer eens in het dorp. Het heet Freiwalds Menagerie Circus en komt dus uit Duitsland. Zij hebben al eerder voorstellingen in Ruurlo gegeven. Nu het terrein achter De Bundeling is bebouwd, staat het circus op bedrijventerrein Everskamp. Er wordt opgetreden vanaf vrijdag en zaterdag (15.00 en 19.00 uur) en zondag is er om 14.00 uur een matinee. Zojuist kwam het circus reclame maken in het dorp met Buba. De SuperCoop had enkele kisten fruit beschikbaar gesteld, want daar zijn olifanten met een gewicht van 3 ½ ton dol op. Misschien voor de “lijn”. De kids mochten het enorme beest de appels en bananen offreren. Dat ziet u straks op het FiLMPJe! De webmaster is bezig de beelden te broadcasten op YouTube.

* Overigens begon het Bevrijdingsfeest in RuurloStichting vanochtend om half elf met het hijsen van de Hollandse driekleur bij  De Bundeling. Burgemeester Hein Bloemen gaf het startsein voor de ballonnenwedstrijd voor de Ruurlose kinderen, zie onderstaande foto. De 4-5 mei Commissie Ruurlo organiseert vanavond in samenwerking met de Ruurlose horecabedrijven De Naober, De Keizerskroon en De Tapperij een Bevrijdingsfeest. Direct na het oplaten van de ballonnen werd fietstocht gestart van dertig kilometer voor het gehele gezin.  Om 14.00 uur begint in De Bundeling een seniorenmiddag plaats met medewerking van ‘De Barkelvrouwleu’ uit Eibergen. Op het Kerkplein begint om 15.00 uur een discomiddag voor de jeugd (ook ouders zijn welkom). Vanaf 20.00 uur wordt het Bevrijdingsfeest afgesloten door DJ Christo, bekend van zijn optreden bij De Radstake, met een spectaculaire Disco show. Het Bevrijdingsfeest programma wordt mede mogelijk gemaakt door medewerking van Bronkhorst High-Tech, ProWonen, Rabobank, Oranjevereniging Ruurlo, Stichting Kermis Ruurlo, Modemagazijn Teunissen en Drukkerij Weevers.