Veel Hattemmers bezoeken RuurloVandaag! Hè…?

door Ton Oskam
 
Ruurlo – Goedemiddag lezers. Nog vier nachtjes slapen en dan mogen we een nieuw parlement kiezen. Daarna zal Majesteit weer verschillende keren van haar vakantieadres moeten terugkeren om de zoveelste (in)formateur te benoemen. Want, als ik zo de politieke kopstukken hoor orakelen zal geen enkele partij in zijn voor een liefde-op-het-eerste-gezicht dan wel een vreemd-gaan-met-een-ander. In deze crisistijd zou dan alleen een zakenkabinet Nederland drijvende kunnen houden. Hebben we dat ooit weleens geprobeerd? In plaats van dat softe: “U kijkt zo lief…”
 
Op RuurloVandaag wordt elke dag gestemd. De webmaster heeft uit zijn digitale meccanodoos software opgeduikeld die kan tonen waar de bezoekers aan onze site vandaan komen. Internationaal komt 97,99 procent uit Nederland (meting over de afgelopen maand). Het overgebleven percentage lezers komt uit vele landen. We registreerden onder andere Griekenland, de Tjechische Republiek, de USA en Kenya. Het hoogste aantal buitenlandse bezoekers ( een half procent) ziet RuurloVandaag overigens vanuit Frankrijk.
De software bracht ook iets fenomenaals aan het licht. Waar we dachten dat de meeste bezoekers van de site (7,36 procent) in Ruurlo wonen, blijkt dat een ongeveer zelfde percentage (7,34 procent) bezoekers hun domicielie in Hattem hebben. De webmaster heeft nog eens goed in de krochten van onze website gespeurd, maar de apparatuur produceert echt de juiste cijfers! De vraag is waarom de Hattemmer in de Ruurlose samenleving is geïnteresseerd. Dus Hattemers: wilt u de moeite doen ons dit per mail te laten weten? Wij wachten heel nieuwsgierig af.
 

Als we naar onze directe buren kijken, is het pas op de zevende plaats Lochem die met 4,22 procent lezers geïnteresseerd is in RuurloVandaag. (Even voor de berekening; dagelijks telt de site 800-1.100 unieke bezoekers, dus ook als u tien keer op de site klikt, wordt u maar één keer geregistreerd). Op de derde plaats staat Deventer met 6,04 procent. Buurvrouw Vorden staat op de twaalfde plaats. Zelfs Urk heeft de afgelopen maand meer aandacht voor Ruurlo gehad (0,92 procent) dan onze Berkellandse buren.

* De foto toont de eerste activiteiten op het ReurPop-terrein vorig jaar. Maandag beginnen de werkzaamheden om de weide aan de Wiersseweg in te richten voor ReurPop III, volgend weekeinde.