De Jaeger-missie maakt lezer blij

door Ton Oskam
 
Ruurlo – Goedemiddag lezers. Ik ontboezem dat ik niet zo van het voetballen ben. Ik zal er dus geen tijd voor vrij maken om de duels te beleven. In de krant las ik wel over de stunt van Bavaria die een stel leuke en verleidelijk ogende meiden in “hun” oranje jurkjes de aandacht lieten trekken voor Bavaria, die het patent heeft op die oranje niemendalletjes. De andere producent van niet te zuipen bier boos omdat hij het voetbalfestijn sponsort, want het is uiteraard één commerciële toestand waar de bewoners van de townships niets aan over zullen houden. Via via hoorde ik dat Nederland voor kwam te staan door friendly fire in het eigen doel van de Denen. En dat de volgende match van Oranje (dat een andere kleur draagt) tegen de Japanners is. Die heb ik – sinds Pearl Harbour – niet meer vertrouwd. Dus Oranje Leeuw: let op uw saeck!
 

* Vervolgens een bericht van Fitnesscentrum TotalFit: “Afgelopen vrijdag hebben de leerlingen van basisschool de Kerst-Zwartschool een sportief uurtje beleefd in ons fitnesscentrum. Deze geslaagde sportdag werd in samenwerking met de Ruurlose Sportcommissie Basisscholen georganiseerd. Meer dan 65 kinderen (op de foto groep 7met leraar Stephan) hebben onder begeleiding van instructeurs verschillende kracht- en cardio oefeningen gedaan. De kinderen lieten zich van hun sportieve kant zien en zo bleek dat het met de conditie van de kinderen in Ruurlo wel goed zit.
TotalFit Ruurlo bedankt de Ruurlose Sportcommissie Basisscholen voor de fantastische organisatie en opent volgend jaar tijdens de sportdag graag weer haar deuren.
 
* Verder weet u dat ik destijds het pand van De jaeger heb betreden omdat de deur openstond. Zo ontdekte ik dat de beroemde muurschilderingen nog steeds aanwezig zijn. Dit tot genoegen van een lezer van onze site die, zo mailt hij, “een verzamelaar (is) van werken van de Aaltense kunstschilder Piet te Lintum. Een acht jaren geleden heb ik al geprobeerd te achterhalen of deze muurschilderingen in Hotel De Jaeger nog bestonden. Ik heb destijds telefonisch contact gehad met de vereniging Old Reurle maar ben er toen niet achter gekomen of deze er nog waren. Ik ben dan ook erg blij dat er nu acht jaar later iemand is gaan kijken of deze muurbeschilderingen nog bestaan. Er zijn in het verleden heel wat muurschilderingen van te Lintum verloren gegaan. In het kerkelijk gebouw Elim te Aalten is na veel overleg besloten dat het kunstwerk moet verdwijnen. Ik hoop dat er in overleg met de huidige eigenaar een oplossing wordt gevonden en dat het kunstwerk niet zoals in Aalten verloren gaat.”
Nou, dan heeft onze gewaagde missie in elk geval iemand blij gemaakt.
 
* Ten slotte. Wij hebben helaas geen YouTube-filmpjes van lezers mogen ontvangen met impressies van ReurPop. Wij hopen dat boer Jos uiteindelijk goed is thuis gekomen en kijken nu al uit naar ReurPop IV.
Bent u nu al in voor een terugblik op ReurPop III: klik dan op de knop Foto’s.
Intussen blijven we YouTube regelmatig afspeuren naar filmpjes die Ruurlo in beeld brengen. Collega Roy Nijman van
www.nieuwsuitberkelland.nl houdt dat ook in de gaten, want hij stuurde ons de volgende link. Een heel chique trouwpartij in Huize Ruurlo. En de maker wil dat blijkbaar de hele wereld laten weten. FiLMPJe!