Geen subsidie (€ 300) voor Scouting Ruurlo

door Ton Oskam
 
Ruurlo – Goedemiddag lezers. Wat ik al verwachtte, gebeurt. Wildeman van de PéVéVé begint weer demagogische trekjes te vertonen. Als hij niet in de regering komt, is dat de schuld van het CDA dat (nog) niet mee wil mee onderhandelen. Terwijl de Gristelijken toch duidelijk hebben gemaakt (héél verstandig!) dat Wildeman er eerst met de VéVéDé moet uitkomen. En het CDA dan kan beoordelen of zij mogelijk een Slangenkuil gaan betreden. Let op: aan de horizon begint het al een heel klein beetje paars te kleuren. Arme Mark!
 
Intussen gaat de vreselijk soap over de Bavaria-meisjes verder. De FiFa blijkt een (politie)staat in een staat te zijn. De organisatie heeft geen enkele affectie met bevallige adults die voor een grijpstuiver in een (best wel leuk doordachte) commerciële stunt zijn beland. Opsluiten dat tuig en platverhoren, want de commerciële belangen van de FiFa zijn geschonden. Deze organisatie – met geen enkel gevoel voor humor of relativiteit – past grote schaamte. Maar, ik zal wel een roepende in de woestijn zijn, want voetbal is heilig. Daarom ook wordt de corruptie binnen die club getolereerd, zie een uitzending van KRO’s Reporter. It ’s all about the money!
 
Vrolijker nieuws. Vanwege de Algemene Subsidie-verordening Berkelland 2006 kunnen organisaties jaarlijks een subsidie van € 300,00 ontvangen. In Ruurlo gaat dit gigantische bedrag dit jaar naar Stichting Vrienden van Reurle (die o.a. ReurPop organiseerde) en Stichting Reurlse Pompdagen. Subsidieverzoeken van Stichting Groei & Bloei Ruurlo en Scouting Ruurlo werden echter aangewezen.
Maar de gemeente stelt wel € 40.000,- euro beschikbaar voor het vervangen van de brandweeruniformen.
 

René Swienink verkeert nog steeds bij zijn kids in Canada. Hij houdt contact via internet en had, eerder dan wij, al kennis genomen van de fontein op het Kerkplein. “Met belangstelling het filmpje gezien over de oude waterput. Maar hier in Canada was ik al op de hoogte van de aanleg van een fontein. Ik heb het in ieder geval wel gelezen via het internet. Het zou inderdaad zonde zijn om dit weer dicht te gooien. Hoeft ook niet, zoals je al in het artikel vermeldde kun je er een dikke veiligheidsglasplaat over heen zetten en het zichtbaar houden. Zelf heb ik dit toegepast in ons eigen huis aan de Wiersseweg bij de renovatie van de boerderij waar ik ook oude elementen tegenkwam. Je kunt er zo overheen lopen, geen probleem. Het idee daarachter deed ik op in Den Bosch waar zij enige jaren geleden het stadhuis hebben uitgebreid over het riviertje de Dieze. Je loopt daar over een glazen vloer naar de andere kant. Ook in Keulen bij de Dom hebben ze deze techniek bij archeologische vondsten toegepast. Dus snel actie richting gemeente. Helaas ben ik nog niet op tijd terug om er kennis van te nemen. Maar wie weet!”

Leo Besselink, secretaris van Old Reurle, herinnert eraan dat de replica van de oude dorpspomp destijds door zijn historische vereniging aan de gemeente Ruurlo is aangeboden. De pomp werd gebouwd door de bedrijven Hamer en Altena. De pomp, mailt Besselink, is nu eigendom van de gemeente Berkelland en die is ook verantwoordelijk voor het onderhoud, zoals destijds met de voormalige gemeente Ruurlo is afgesproken.
Tja, vermoedelijk is niet afgesproken dat de gemeente er ook voor zal zorgen dat de pomp gaat doen, waarvoor de pomp is gebouwd: water geven. Destijds heb ik het voorbeeld van Vorden laten zien, waar uit de dorpspomp gewoon water komt. Er hangt een duidelijk bordje bij dat het geen “drinkwater” is.
Nou, doet die puls onder onze dorpspomp het nog? Of is er daar ook zand over (of in) gegaan?