Onweer op komst

Ruurlo – Vandaag is het droog en in de ochtend vrijwel onbewolkt met volop zon. Rond of na de middag neemt de bewolking toe naar half tot zwaar bewolkt met in de avond ook de kans op een onweersbui. De temperatuur stijgt naar 30 tot 32 ºC. bij eerst een zwakke en in de middag een matige noordwesten wind. Komende nacht is het zwaar tot geheel bewolkt met grote kans op een aantal stevige regen- en onweersbuien, mogelijk met hagel en nevel of wat mist in de ochtend. Het kwik daalt niet lager dan 15 tot 17 ºC. bij een zwakke tot af en toe een matige wind uit het noordwesten met in buien kans op flinke windstoten.

Zondag is het droog en in de ochtend licht tot half bewolkt. Later in de middag trekt de bewolking weg en breiden de opklaringen zich verder uit. De temperatuur stijgt naar 24 tot 26 C. en de wind is zwak tot matig uit het westzuidwesten.
Morgennacht is het droog en licht tot half bewolkt met flinke opklaringen. De temperatuur daalt niet lager dan 14 tot 16 ºC bij een zwakke zuidwesten wind. (Bron: WeerstationRuurlo).
* Foto: Zwaluw op het dak van Ilja Janssen. Zie je wel dat ook één Zwaluw een zomer kan maken!