Op zoek naar nieuw lettertype RuurloVandaag

door Ton Oskam
 
Ruurlo/Voetballand – Goedemiddag lezers. Als Holland wint komt er een kanalenoptocht door Amsterdam met hossende, drinkende en wildplassende voetballiefhebbers, zinkende woonboten en vanaf de bruggen duikende door-het-dolle-bevangenen. Van die gebeurtenis mag alleen SBS6 de beelden uitzenden, want de Koninklijke Nederlandse Verdien Bond heeft de réchten verkocht aan deze commerciële zender. De grachten van Amsterdam zijn no going area voor iedere passant die zich daar met een camera ophoudt, als hij zich niet als SBS6-medewerker kan legitimeren. De openbare ruimte is opgeëist door een kloon van de FiFa-maffia. Een bekende voetbaltrainer hitste ooit het gepeupel op met de woorden: “Voetbal is Oorlog!” De KNVB voegt eraan toe: “Voetbal is Kassa!” (Lettertype Veranda)
 
* Maar dan iets anders. We juichen het toe dat, u lezers, zich betrokken voelt bij de website RuurloVandaag. U mailt foto’s, stuurt stukjes (mag nog meer hoor!), geeft tips en reacties. Momenteel is de webmaster druk doende de site technisch en qua lay-out up te daten, want stilstand is achteruitgang. Juist in deze overgang naar “en nu iets anders” mailde Bart Derksen dat hij het lettertype op de site “verre van fijn te lezen vindt”. De letters staan “te dicht op elkaar en zijn te vet”. Bart: “Ik zou kiezen voor een ‘lichter’ lettertype met iets meer ruimte tussen de letters zoals Veranda, Ariel, of misschien zelfs Times.”
Nou lezers, het is úw website. We maken een poll van het lettertype dat u het prettigst vindt om te lezen. Dus ik zal de komende tijd de teksten in verschillende lettertypes op de site zetten. U kunt een keuze maken en deze op de poll aangeven. Om alvast te wennen, zal ik deze drie stukjes in de drie door Bart geadviseerde lettertypes zetten. (Lettertype Ariel)
 
* Hier het derde artikeltje, een politiebericht. Gisteravond is er ingebroken bij een bedrijf aan de Spoorstraat. Er is een computer weggenomen. Men is binnen gekomen door een raam te forceren. De politie is een onderzoek gestart. (Lettertype Times)
* De webmaster zet de poll vandaag of uiterlijk morgen op de site. Maar, doe rustig aan met uw keuze, want ik zal de komende weken elke keer een artikel in de drie lettertypen plaatsen. Het is een kwestie van wennen, net als een nieuwe bril of een nieuwe partner.