Weer onweer op komst

Ruurlo – Vandaag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. Er kan een enkele bui vallen, eerst vooral in het westen en zuiden. Het is wat minder warm dan gisteren met middagtemperaturen die uiteenlopen van 22 graden in het noordwesten tot lokaal 27 graden in het zuidoosten van het land. De zuidwestenwind is zwak tot matig, rond kracht 3 en draait in de loop van de dag naar meer zuidelijke richtingen. Later vanmiddag en vanavond draait de wind in de noordelijke helft van het land naar het oosten. Komende nacht zijn er opklaringen en blijft het nagenoeg overal droog. De minimumtemperatuur komt uit rond de 18 graden bij een zwakke tot matige wind die geleidelijk overal zuidoostelijk wordt.
 

Woensdag overdag zijn er zonnige perioden, maar in de namiddag en avond komen er vanuit het zuiden weer regen- en onweersbuien opzetten die fors kunnen uitpakken. Vooral in de oostelijke helft zijn hagel en zware windstoten mogelijk. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 25 graden aan de kust tot ruim 30 graden in het oosten en zuidoosten van het land. De wind wordt zuidelijk, matig, kracht 3 of 4. (Bron: KNMI)
*
Foto: Gisteren verhaalden we van onweerluchten die van geel naar groen kleurden. Antonet Tiessink mailde een “groene lucht”.