Voetballer wél in de gunst van Majesteit…

door Ton Oskam
 

(In verband met de poll over een nieuw lettertype van RuurloVandaag is dit bericht geplaatst in Arial)
Ruurlo – Goedemiddag lezers. Ik ben bijna twee jaar lijfeigene van Majesteit geweest. Zij gebood mij me te melden aan de poort van de Koning Willem III kazerne te Apeldoorn om mijn dienstplicht bij de Koninklijke Marechaussee te vervullen. De Vorstin was en is nog steeds Beschermvrouwe van de militaire politie. Het zou destijds dus een innige relatie tussen haar en mij kunnen worden. Helaas heb ik mijn Beschermvrouwe die 21 maanden nooit mogen ontmoeten, zij had verplichtingen elders. Toen ik afscheid nam van de militaire dienst – wat in het jargon “afzwaaien” heet – was zij er ook niet. Terwijl ik toch maanden met de Charlie Bar Band geoefend had om Majesteit namens alle maten toe te zingen (zie bovenstaande foto). Maar, ik heb zelfs nooit een bedankbriefje voor mijn inspanningen jegens het Vaderland van haar noch van Defensie mogen ontvangen. Wel een uitnodiging voor een herhalingsoefening, want de onderdanen van Majesteit moesten scherp blijven.
Tijdens de diensttijd “verdiende” ik 1,50 gulden per dag, reden dat mijn moeder mijn kledij waste en mij wat zakgeld toestopte.
Vanmiddag hoorde ik op de radio dat het Majesteit behaagd heeft een miljoenen verdienende voetballer en diens trainer – die nota bene de eindstrijd verloren hebben –  tot Ridder van Oranje Nassau te verheffen. Veertig jaar geleden heb ik er 21 maanden over gedaan om in de Koninklijke Gunst te komen, maar dat is niet gelukt. Ik heb besloten in mijn volgende leven voetballer te worden. Majesteit moét mij leren kennen. En waarderen!
(* Klik altijd één keer op een foto om deze te vergroten)
 

* Iets anders. Ook Wim Bluemers ervoer de dreiging van de donder en bliksem. Je weet maar nooit wat er allemaal naar beneden komt, dan wel er omheen stormt. Hadden wij enkele deccenia geleden rond deze tijd niet een windhoos tussen Ruurlo en Barchem? Wim wijst op zijn foto en zegt: “Zó zag het er bij ons in de straat uit gistermiddag. Ik heb nog nooit een kraanmachinist zó snel in de weer gezien om het ding te laten zakken. Écht in donder, bliksem en hagel. Petje af voor die man, want hij liep natuurlijk best gevaar met die hoge giek”.
 
* Dan is er een bericht van de Ruurlose spuitgasten:
“Op maandag 19 juli is weer een brandweermiddag voor de jeugd. Ook dit jaar rukt de Brandweer uit voor de jeugd van Ruurlo en voor de vakantie-gasten, die in Ruurlo vertoeven.
De start is bij de brandweerkazerne aan de Groenloseweg. Vandaar uit worden de kinderen per brandweerauto gebracht naar een weiland aan de Branderveenweg (de weide van Dijkman), waar een geweldig waterspektakel zal plaats vinden. Het is genieten voor jong en oud. Ook ouders zijn welkom. Met name voor de kleintjes is het belangrijk dat er begeleiding mee gaat. Het is aan te bevelen droge kleren en een handdoek mee te nemen.
Op het weiland wordt de spuit in werking gesteld en dan kan het waterspektakel beginnen. Allerlei waterspelen vinden er plaats
Ieder die een rit wil maken met de brandweerauto en/of aan het waterspektakel wil deelnemen moet om 14.00 uur, uiterlijk 14.15 uur aanwezig zijn bij de brandweerkazerne in Ruurlo. Voor meer informatie VVV Ruurlo, 0573 453926
 
* De brandweer is ook aanwezig tijdens de Pompdagen met de ondertitel: “Gein op het Plein” Op maandag 2 augustus is er voor de jeugd wederom een brandweermiddag. Ook dit is een prachtig spektakel, er kan gereden worden met de brandweerauto vanaf het Kerkplein in Ruurlo naar een weiland bij Pannenkoekboerderij De Heikamp aan de Hengeloseweg 2. Waterspelen, spuiten met de brandweerslang en een rit in de brandweerauto staan op het programma.