Vanavond zwemmen in het maanlicht!

door Ton Oskam
 
Ruurlo – Goedemiddag lezers. Politici papagaaien elkaar vaak na als een bepaald probleem geduid moet worden. Gisteren vlogen de “piketpaaltjes” door de lucht toen de Paars Plus onderhandelaars moesten verklaren waarom de VéVéDé niet benaderbaar was. De Vereniging voor Vrijheid en Democratie had namelijk haar terrein afgebakend: tot zóver mag je komen, maar geen stap voorbij de piketpaaltjes! Van beide zijden kon vervolgens niet over het tussen de paaltjes gespannen schrikdraad worden gestapt en ze gingen als “vrienden” uit elkaar (ja, ja). Gelukkig is Majesteit nog niet met koninklijk reces, dus kan zij snel een nieuwe informateur aanwijzen. Dan komt uiteraard Wildeman weer in beeld, want die is nog strakker in de leer dan Rutten, dus voor Mark een heerlijke sparring partner om de aller-rechtsen in zijn partijen te vleien. En nu is de vraag hoelang Maxim de rug recht kan houden. Krijgen we straks een belasting op de hoofddoekjes of gaan de hoofddoekjes gratis verstrekt worden?

* Intussen is de organisatie van zwembad De Meene vandaag bezig het terrein op te tuigen voor het jaarlijkse Moonlight Zwemmen. En maanlicht zal er vanavond zijn! Het zomeravondfeest valt vanaf 19.00 uur mee te beleven tot middernacht. Bericht: “Zwemliefhebbers hebben dan de kans om te zwemmen in het maanlicht. Daarnaast zal het zwembad door de medewerkers sfeervol verlicht worden. Voor de zwemfans maar ook voor de minder grote zwemliefhebbers, die wel van een gezellig avondje houden, is er de hele avond live muziek van de Ruurlose band de Sleppers. Vanaf 19.00 uur is de toegang slechts één euro. Abonnementhouders mogen – zoals altijd – gratis naar binnen. En wat betreft een hapje en een drankje…  dat is bij zwembad de Meene nog nooit een probleem geweest, dus zeker ook deze avond niet!”
 

*Verder meldt de VVV van Ruurlo dat op donderdag 5 augustus voor jong en oud de stoomtrein Bello vanaf het Kerkplein vertrekt. Het moet een uniek uitstapje worden. Instappen kan tussen 14.00 – 17.00 uur. Die middag zijn er in het kader van de Pompdagen ook verschillende spelletjes te doen op het Kerkplein.