“Groeten aan de familie Krabben…”

door Ton Oskam
 
Ruurlo – Goedemiddag lezers. Tijdens het paardenconcours bij de familie Neerlaar sprak ik twee ‘fans” van RuurloVandaag. De ene vroeg of ik toch vooral de humor erin wilde houden want mevrouw en haar dochter bleken vaak samen schaterend te genieten van wat RuurloVandaag hen biedt. Toen ik uitgebloosd was sprak een ander ‘fan” mij aan. Hij vond het maar niets dat ik op de site gewag maakte van mijn politieke voorkeur. Hij had overigens helemaal geen behoefte aan de “eigen meningen”, hoewel hij per ongeluk bekende na afwezigheid van een paar dagen bij thuiskomst meteen te kijken wat RuurloVandaag ervan gebakken had.
Ik slikte bijtijds de opmerking in dat als je geen prijs stelt op “eigen meningen” je het best op Wildeman kunt blijven stemmen. Dat is een man die alleen wil horen wat Hij er zelf van vindt. Over Wildeman gesproken: hem gaat worden gevraagd om een rechts kabinet van de Gristelijken en de Vereniging van Rutten en zijn Discipelen te gedogen. Te GEDOGEN! Denkt u nu echt dat Wildeman ook maar iets gaat gedogen wat hem niet bevalt! Die man is een volksmenner die mensen beledigt als ze een hoofddoekje dragen. En ze jent door daar belasting op de willen heffen. Als Wildeman gaat regeren komt er belasting op zonnebrillen, jagershoedjes, mini-jurken, kalotten, boxer-shorts en zware parfums… mits ze gedragen worden door de mensen die in een buitenlandse God geloven.
Maar goed, ik heb geen politieke voorkeur, alleen een zwak voor de aller-beminnelijkste Femke en de tot nu toe integere Alexander P.
 

* Verder gaan we vanmiddag eens op het Kerkplein kijken want daar is Omroep gelderland te gast. De live radiouitzending van Eric van den Berg is van 14.00 tot 16.00 uur en de liveuitzending met Angelique Krüger begint om 18.20 uur.
 
* En toen kregen we een mail van Gerda Ryan-Essink. Zij figureerde in een aflevering van onze dorpsgenoten die geëmigreerd zijn naar het buitenland. (Wie weet er nog iemand voor een nieuwe aflevering!). Wie het interview gemist heeft tikt haar naam in bij de knop Zoeken. Gerda reageert op het FiLMPJe! over de roggeoogst. “Mijn man en ik hebben het zo leuk gevonden. Groeten aan René en Guido en de hele familie Krabben! We kenden jullie als kleine jongens! Tot ziens in Ruurlo.”
 
* Over de FiLMPJe’s! gesproken: ik krijg regelmatig vragen of zo’n filmpje op een CD kan worden gezet om bewaard te worden of aan iemand cadeau te geven. Zelf heb ik een keer de reportage van de kat in de boom op een DvD laten zetten door Albert Bakker Video en dat heeft hij voortreffelijk gedaan. Maar intussen is de webmaster aan het uitzoeken of er nog meer mogelijkheden zijn om de filmpjes van YouTube af te halen.

*Foto: een noodreparatie aan de brug-“reling” bij Huize Ruurlo. We nemen aan dat dit tijdelijk is, want het is geen gezicht. (Foto TostiPress/RuurloVandaag)