Goedemiddag lezers…

Ruurlo – Goedemiddag lezers. Nina Brink, die met de beursgang van haar internetbedrijf heel wat mensen heeft opgelicht, trouwde met Pieter Storms. Mijnheer Pieter was een soort teevee-Robin Hood die opkwam voor de zwakkeren die niet bestand waren tegen de bureaucratieën. Hij werd “verliefd” op miljoenen-Nina en houdt zich nu koest in zijn mand met elke ochtend champagne. Een journalist schreef een boek over de daden van mevrouw Storms en natuurlijk werd hij door het welgestelde kreng voor de rechter gedaagd. Maar, die soep werd niet zo heet gegeten. La Nina heeft laten weten dat ze niet meer prijs stelt op de beslaglegging van de spullen van die arme journalist als ze morgenochtend – met die akelige Robin Hood erbij – een informeel croissantje gaan ontbijten. Beste collega: doe dat niet! Voor El Nina is dit een publiciteitsoffensief, net zoals ze tijdens de beursgang met twee opgestoken duimen de beleggers de gouden bergen beloofde die ze even daarvoor al in eigen zakken had gestopt.
 

* U heeft nog een foto tegoed van een verslaggever in de dop. Het is Tobian Sligman, 12 jaar, die me 9 foto’s stuurde van het ongeluk in Halle, toen een inwoner van Ruurlo een motorrijder geen voorrang gaf. Tobian had graag alle foto’s op de site, maar dat wordt wat teveel. De bovenstaande hebben we uitgekozen. Ga zo door Tobian, probeer alleen je camera iets scherper te stellen.
 

* En Ilja Janssen ontdekte dat er mogelijk weer vandalen hun lusten hebben botgevierd. Ditmaal op het het prachtige bankje op het smalle pad dat loopt tussen de weiden in natuurgebiedje de Meene.

* De penningmeester van de KunstKring Ruurlo, Fred Wolters, reageerde op mijn stukje over de verloedering van de Afrikaanse beelden die  elk zomerseizoen in de kasteeltuin worden geplaatst. Wolters: “Binnen het bestuur van de KunstKring  is reeds gesproken over de beëindiging van de expositie van de Afrikaanse beelden in de kasteeltuin. Na een aantal succesvolle jaren van expositie en verkoop lijkt er een zekere verzadiging op te treden. Mogelijk speelt hierbij de economische crisis een rol. Na afloop van dit seizoen gaan de resterende beelden zeer waarschijnlijk weer terug naar de organisatie, die de beelden vanuit Afrika importeert.”