Eddy is onze nieuwe wijkagent

door Ton Oskam
 
Ruurlo – Goedemiddag lezers. Nu de vijfde informateur is aangetreden (Majesteit heeft nog een stoffige doos vol) is de politiek weer ondergronds gegaan. Waar het geheime conclaaf plaats vindt is uiteraard niet bekend gemaakt. Maar ik onthul nu dat Wildeman zijn bunker beschikbaar heeft gesteld, die goed bewaakt wordt tegen de hoofddoekjesbrigades. Van Opstelten zegt drie weken tijd nodig te hebben om een vrijage tussen De Gedoger en MaxMark tot een succes te maken. Tactische planning, want de druk is nu groot om vóór Prinsjesdag met een fris en fruitige ploeg op het bordes te staan – Wildeman verborgen in de struiken het Tableau de la Troupe controlerend. Ja, ja, gedogen is boven- en ondergronds werk!
 

* We kregen een mail van de altijd enthousiaste Anny Cactus. Vanaf aanstaande zondag brengt de Familie Park Cactus Oase nieuw werk van de wereldberoemde, erkende kunstenaar en schrijver Jeroen Vogtschmidt. Zijn, originele, kleurrijke, en gedetailleerde indianenschilderijen getuigen van een hartstochtelijke zielsverbondendenheid met de Noord-Amerikaanse indianen. Alex Slingenberg van Atelier Nighthawk laat zien hoe hij te werk gaat bij het vervaardigen van Wildlife&Westernart.
Joanne Zadelhoff geeft een roofvogeldemonstratie met o.a. een Amerikaanse woestijnbuizerd.
 

* Met ingang van volgende week krijgen we een nieuwe wijkagent. Onze Cor is vertrokken naar Vorden, want wijkagenten mogen – om ze scherp te houden – niet te lang hechten aan dezelfde gemeenschap. Eddy van Melis wordt de nieuwe wijkagent in Ruurlo. Hij was wijkagent in Groenlo. We hebben geen foto van Eddy, maar hij is gekleed in een blauw uniform.

* Al jaren is Ruurlo geen zelfstandige gemeente meer. Maar, de vrijwillige brandweer van Ruurlo kan nog steeds voorkomen dat niet alles “Berkelland” is geworden. De al bijna antieke waterpompwagen is nog steeds van “onze gemeente”.