Goedenavond lezers…

door Ton Oskam
Ruurlo – Goedenavond lezers. Nu er een bezuinigingskabinet komt, worstel ik met de vraag wat ik kan adviseren om te bezuinigen. En wat ik daar zelf aan kan doen. De basis is dat we de afgelopen jaren teveel geld hebben uitgegeven, dat niet gedekt wordt door de nog te ontvangen belastingen. Zo simpel is het echt!
Ik heb slapeloze nachten om ideeën te bedenken waar de pegulanten vandaan moeten komen. Achttien miljard hebben we verbrast, dat is een hoop geld. Maar, het moet in kleine beetjes ergens worden gevonden, want je kunt niet meteen de hele gezondheidszorg afschaffen, dan wel het politieapparaat halveren. Dus: wat inburgeringcursussen minimaliseren, een eigen bijdrage hier en daar invoeren, de kunst en cultuur indammen en de straaljagers wat langer in de lucht houden. Dat schiet al lekker op. Een paar miljoen kan ook “verdiend” worden als die mallotige Eerste Kamer wordt afgeschaft en er een onderzoek wordt ingesteld naar de bezuinigingen op het Koninklijk Huis dat ons zo’n 40 miljoen euro per jaar kost. Een huishouden van 40 miljoen per jaar!
Voordat ik weer in slaap viel, bedacht ik dat we de financiële achterstand ook een beetje kunnen wegwerken door dingen te doen die we eigenlijk niet mogen. Als we nu eens één dag per week massaal rond gaan rijden met de niet handsfree mobiel aan een oor, de autogordel niet om (behalve uiteraard de kleintjes achterin) en af en toe iets sneller rijden dan mag (niet te snel: denk ook aan de andere weggebruikers en vooral de kids) – laten we zeggen: 10 kilometer te snel. Kijk, dan is het kassa voor de staat.

* Deze foto is van Mariska Gosselink. Dit is een prachtige zonsondergang boven ons Ruurlo. Klik op de foto om het gehele beeld te vullen.

Het kan en het scoort! Vrijdag controleerden de dienders op de Vordenseweg en de Batsdijk in Ruurlo. Vier automobilisten bleken hun autogordel niet te dragen. Zes bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 102 km/u, waar 80 km/u toegestaan is. Voor het handheld bellen(nieuwe benaming voor het niet handsfree bellen – ja het gaat vaak in het Engels tegenwoordig) rekent de politie 160 euro. Als je je autogordel niet om hebt gaat dat 90 euro kosten.

* Wederom dank voor alle foto’s die u mailt. Er staat alweer een wachtlijst voor de te publiceren herfstfoto’s. Er zitten juweeltjes bij. Maar, dat is bijna vanzelfsprekend, want de natuur is gewoon mooi! Ook ontving ik een foto van iemand die pas 40 jaar is geworden. Het is gevierd met de buurt in de Leusinkbrink. Zie hieronder.