Goedemiddag lezers..


Ruurlo – Goedemiddag lezers. Ik heb drie broers, waarvan er twee hebben gevoetbald.  En mij hebben ze een paar wedstrijden getolereerd in het Perselftal (zie bovenstaand een flitsende actie) dat de ene keer tegen wat gemeenteambtenaren speelde, een andere keer tegen militairen van een plaatselijke vestiging van het Nationaal Territoriaal Commando.
Ik kan dus meepraten over voetballen toen het nog leuk was om het zelf te doen. Voetbal is een eenvoudig spel. Er zijn twee elftallen en slechts één bal die de ene partij in het doel van de andere partij moet proberen te schieten. Ten minste, zo ging dat vroeger, voordat de voetballerij een bedrijf werd. Ineens waren de spelers een duizelingwekkend geldbedrag waard en werd een doelpunt dat door een hoekschop via de achterhak van een voetballer werd gemaakt een ouwehoer-item dat op de televisie de hele avond voorduurt. Voetbal blijkt zelfs voorpaginanieuws als de zoveelste trainer wordt ontslagen, een voetballer zijn huwelijkspartij niet kan betalen of een idiote trainer roept: “Voetbal is oorlog!”. Voetbal is ook corruptie, ik schreef dat al eerder. Vandaar dat Rusland in 2018 het WéKá mag organiseren. Nederland en België blijken nog niet corrupt genoeg – toch nog een lichtpuntje in de voetballerij, dezer bezinningsdagen.
Ter stimulering van deze gedachte de herhaling van een leuke voetbalontmoeting in Ruurlo: het Karel Stegeman Toernooi. FiLMPJe!

*http://www.youtube.com/watch?v=JHe_qxwVDnI

* Andere zaak. De poll om de lezer mee te laten beslissen of de “heather” (de in- en uitzoomende foto’s boven de frontpagina) terug moet komen, blijkt niet erg succesvol. Tot heden hebben slechts 43 lezers gereageerd en iets meer dan de helft wil die eyecatcher wel weer terug. De andere respondenten hebben geen mening, hoeven de heather niet terug of klikten op het vakje “Verzin maar iets anders”. Laten we dus met deze poll maar ophouden en een nieuwe verzinnen. Natuurlijk mag u ook een suggestie doen.