Witter kan de Kerst niet

Ruurlo – Vandaag is het geheel bewolkt en zonloos met in de ochtend nog lichte sneeuw. In de middag is het sneeuwfront weggetrokken en is het droog. De temperatuur daalt naar -1 tot -3 ºC. en de wind komt uit het noorden en neemt in de loop van de middag wat af. Kerstnacht is het droog en zwaar tot geheel bewolkt met enkele opklaringen. De temperatuur daalt naar -6 tot -8 ºC. in de nanacht. De wind is zwak uit het noorden.

* Jon Florijn fotografeerde de Kerstcompositie “Paardenhaar”

Eerste Kerstdag is het droog en zwaar bewolkt met enkele opklaringen. Het kwik stijgt niet hoger dan -4 tot -6 ºC. bij een zwakke noorden wind die later in de middag naar het zuidwesten draait. Zaterdagnacht is het droog en zwaar bewolkt met enkele opklaringen met op veel plaatsen nevel of mist die ook kan vriezen. De temperatuur daalt in de avond naar -7 tot -9 ºC en gaat daarna iets stijgen. De wind is zwak uit het zuidwesten.

Tweede Kerstdag
is het droog en zwaar tot geheel bewolkt met weinig zon. De temperatuur gaat stijgen naar 0 tot -2 ºC. en de wind is zwak uit het zuidwesten.

De eerste dagen van de laatste week van 2010 is het droog en zwaar bewolkt met soms wat zon. Dinsdag en woensdag schijnt de zon weinig of niet en valt er af en toe wat neerslag met mogelijk ijzel en er kan ook mist ontstaan. De temperatuur stijgt overdag naar +2 tot -1 ºC. en de nachttemperatuur daalt maandag en dinsdag naar -4 tot -6 ºC. Daarna vriest het in de nacht niet meer dan -1 tot -4 ºC, De temperatuurverwachting is echter nog steeds onzeker. De wind is zwak tot af en toe matig en komt uit zuidoostelijke richtingen. (Bron: www.weerstationruurlo.nl)