Sneeuwruimen in Ruurlo: € 20 per bui

Ruurlo – Joep Scholten las het bericht dat de gemeente Berkelland een aardig initiatief van twee Ruurlose jongemannen niet wilde supporten. De jongemannen vroegen de gemeente enkele euro-tientjes voor de dieselolie voor de trekker waarmee zij de straten in de dorpskern sneeuwvrij zouden bezemen. Volgens de gemeente was niet de officiële weg gevolgd, namelijk een schriftelijk verzoek indienen om financiële bijstand voor dit burgerinitiatief.  Joep Scholten ontplofte bijna en mailde RuurloVandaag:
“Bij het lezen van dit bericht kun je twee dingen doen: uit je vel springen van woede vanwege het bestuurlijke onbenul van een gemeente waarin men woont. Of een compliment maken voor twee jongemannen met een mooi initiatief.
Ik doe beide. Mannen: Chapeau!

Heren en dames bestuurders, schaamt u.
U bent uw salaris of vergoeding onwaardig. Want in het onderhavige geval kiest u ervoor uw inwoners onnodig bloot te stellen aan het risico van vallen met navenante blessures.
Bepaald tragisch is het dat er – ongeacht de partij waarin ze slapen – geen raadslid woonachtig te Ruurlo zich meldde of meldt om zich voor dit initiatief in te spannen. Ze wisten het niet? Kennelijk hebben deze raadsleden zo weinig gezicht, laat staan gezag, dat ze als aanspreekpunt voor initiatiefrijke jongelingen in beeld komen.
Ook het domme commentaar van een wethouder laten ze ongemoeid. Zulke plannen moeten officieel aangemeld worden. Jawel, heer Markink, sneeuwval meldt zich ook altijd vroegtijdig aan. En vanzelfsprekend in drievoud.
 
Misschien wordt het tijd eens na te denken over een nieuwe politieke partij die heel specifiek de belangen van Ruurlo vertegenwoordigt. In het tranendal dat Berkelland heet zijn activiteiten onder het mom van ‘Wat goed is voor Ruurlo, kan niet slecht zijn voor Berkelland’ altijd beter dan nog langer de huidige lamlendigheid.
 
In dit verhaal zwijgt, zoals zo vaak, onze hoogste benoemde ambtenaar. Geachte burgermeester, waar was u? Waarom greep u niet in? Desnoods met twee tientjes uit eigen zak.”