Januari Dynamictennismaand Berkelland

Onlangs maakten velen kennis binnen het beweginsstimuleringsproject Berkelland Natuurlijk Sportief (een samenwerking tussen de Sport Federatie Berkelland en Betula Zorg en Welzijn) met diverse beweegopties. Een ervan was dynamictennis. Een nog vrij jonge racketsport, die inmiddels vaste voet aan de grond gaat krijgen in vele tientallen plaatsen en zeker in de oostelijke Achterhoek.
Deze sport is in feite een combinatie van tafeltennis en tennis, die gespeeld wordt op een badmintonveld. Dat gebeurt met een speciaal racket (veel lichter bv. dan bij tennis) en een superlichte speciale foambal van ± 15 gr.
Klik op “lees meer….. “hieronder  voor het volledige verhaal 
Voorgeschiedenis
Enkele jaren geleden werd vanuit het Lichtenvoordse Litac, waar de sport al wat langer beoefgend wordt en waar men inmiddels meer dan 100 beoefenaren heeeft, een werkgroep gevormd die zich tot taak stelde ‘regionaal het dynamictennisvirus te verspreiden’. Er werd een fonds gevormd en men ging aan de slag. En bepaald niet zonder succes!
Inmiddels zijn er verenigingen in Lintelo, Aalten, Dinxperlo, Winterswijk, Varsseveld en Noordijk. Daarbij wordt ook het contact tussen de diverse plaatsen niet vergeten: er draait inmiddels een recreanten-competitie en jaarlijks wordt in januari het inmiddels bijna traditionele en zeer succesvolle Kniepertjestoernooi georganiseerd in sporthal De Pelkwijk te Winterswijk (dit jaar op 30 januari)
Nu heeft deze groep zijn pijlen gericht op de gem. Berkelland, waar men dus aansloot bij een lopend project.
 
Wat gaat er nu gebeuren?
Voorlopig kan men nader kennismaken met deze sport in de volgende plaatsen en op de volgende tijden:
Borculo: woensdag 12 en 26 januari 13.30-14.30 uur in ’t Timpke
Neede: donderdag 13 en 27 januari   15.00-16.00 uur in de Spilbroekhal
Eibergen: woensdag 19 januari en 2 februari 10.00-11.00 uur in de Pickerhal
Ruurlo: woensdag 19 januari en 2 februari 15.00-16.00 uur in sporthal Rikkenhage.
 
Tijdens die lessen zullen deelnemers van voornoemd project aanwezig zijn, maar deze uren staan voor iedere belangstellende open.
Dynamictennis, een sport vol beweging en heel snel aan te leren.