Sneeuwruimen in Ruurlo: “Dit kan niet waar zijn!”

Ruurlo – Ook de VVD-fractie in de gemeenteraad van Berkelland heeft kennis genomen van het gestrande initiatief van de Ruurlose Trayan Klein Bleumink en Len Sprukkelhorst die met hun sneeuwruimplan voor de Ruurlose woonwijken afhaakten, omdat ze van de gemeente Berkelland geen vergoeding van twintig euro voor diesel konden krijgen.
Wim Roekevisch, raadslid voor Ruurlo in de VVD-fractie, mailt naar RuurloVandaag: “ Dit kan natuurlijk niet waar zijn, maar helaas is het wel zo gegaan als geschreven. Als VVD-fractie zijn we hier zeer ontevreden mee en zijn de mening dan ook toegedaan dat in een dergelijke situatie de gemeente (ambtenaren en college) een dergelijk initiatief hadden moeten omarmen. Dag mag natuurlijk niet vast zitten op 20 euro aan dieselolie. De aansprakelijkheid had wel een reden kunnen zijn maar dat had met onze vrijwilligersverzekering van de gemeente opgelost kunnen worden.
Kortom als fractie hadden we graag gezien dat het gemeentelijk apparaat (ambtenaren en college) hier hun antenne’s hadden uitgestoken en in het kader van het college akkoord samen anders en noaberschap hadden gereageerd en oplossend hadden gedacht!
We zullen als fractie kritisch reageren naar het college en verzoeken een gepaste reactie te geven aan de burgers van Berkelland. En de initiatiefnemers te benaderen en hen de verontschuldigingen aan te bieden over de gang van zaken. In voorkomende gevallen zal anders en praktischer gereageerd moeten worden. Lees ook: vvdberkelland.nl