RGV Ruurlo behaald aller eerste Acrogym medaille!

Tijdens de eerste twee plaatsingwedstrijden Acrogym heeft RGV Ruurlo haar eerste Acrogym medaille behaald. De acrogroep bestaat nu officieel 1,5 jaar en doet voor het tweede seizoen mee aan de acrowedstrijden. Was dit vorig jaar nog met 2 deelneemsters in 1 team, zijn er dit jaar 10 deelneemsters in 4 teams. 

Op 22 januari 2011 was de eerste Acrogym wedstrijd in Aalten. Hiervoor kwamen 8 meiden van RGV Ruurlo in actie. De teams bestonden uit Iris te Boome en Lynn Lieven (“Damespaar D-niveau”), Jet Beuzel, Michanou Witteveen en Inge
Stapelbroek (“Damesgroep E-junior”) & Floor Aaftink, Lisa Engelberts en Lauren Stegeman (“Damesgroep E-junior”).

klik op “Lees meer” voor het volledige artikel
Iris en Lynn waren als eerste van die dag voor RGV Ruurlo aan de beurt en hebben een goede oefening laten zien, helaas waren er hier en daar enkele tijdsfouten te betreuren. Twee tijdsfouten in de oefening en drie tijdsfouten omdat ze helaas een element hebben moeten afbreken. Dit heeft hen minstens 1,5 punt gekost. Ze zijn op een keurige 24ste plaats geëindigd van de 40 deelnemers. Ze hadden puntentotaal van 22,45 punten.  

Hierna waren de twee damesgroepen E-junioren aan de beurt. Zij draaide voor het eerst hun oefening en voor sommige van de meiden was het ook de eerste keer op een grote vloer. Ook hier waren er helaas enkele foutjes in de oefening te betreuren, waardoor er bij beide teams 1 element niet is geteld. Hierdoor hebben de groepen allebei 1,0 punt aftrek gekregen. Floor, Lisa en Lauren werden 11e van de 16 met een puntentotaal van 22,35 en Jet, Michanou en Inge werden in dezelfde categorie 13e met een puntentotaal van 21,40.

De overige twee dames kwamen op 29 januari 2011 in actie in Winterswijk. Yasmin Fisser en Kim Boekelder deden hiermee in de categorie “Damespaar E-junior”. Als vijfde van deze categorie waren ze aan de beurt en hebben een super oefening gedraaid. Alles ging helemaal goed, dat te bedenken dat ze de avond ervoor nog een nieuw element moesten aanleren om de oefening kloppend te maken. Helaas hebben ook Yasmin en Kim last gehad van tijdsfouten, er werden er 3 geteld door de jury wat resulteerde in een Juryaftrek van 0,9 punten. Ondanks deze aftrekken hebben de dames een mooi puntentotaal gekregen van 23,85 punten.

Omdat ze redelijk in het begin van de middag waren, was het lang wachten op de uitslag. Gelukkig hebben de dames deze tijd gewacht, want geheel onverwachts hebben Yasmin en Kim voor de RGV geschiedenis geschreven. De eerste Acrogymmedaille is een feit. De dames zijn met hun puntentotaal 3e van de dag geworden en mochten op het podium een mooie bronzen plak in ontvangst nemen.

Op 19 februari strijden Jet, Michanou en Inge in Lunteren nog voor een eventuele plek in de Regiofinale en op 26 februari gaan Yasmin en Kim in Hattem proberen hun oefening te draaien zonder te tijdsfouten. De andere teams doen helaas niet mee met deze wedstrijd. Als de teams zich willen plaatsen voor de Regiofinale dienen ze de volgende keer goed hun best te doen, want de helft van de deelnemers gaan door naar de Regiofinale op 12 maart in Dinxperlo.