Scholieren slagen voor examen minibridge

Ruurlo – Aan de leerlingen van de Kerst Zwartschool zijn de diploma’s Minibridge 1 uitgereikt. Alle leerlingen waren, net als hun medeleerlingen uit groep 7a eerder dit schooljaar, in één keer voor hun examen geslaagd.

Tijdens de handvaardigheidslessen hebben de leerlingen de afgelopen weken les gekregen van Minibridge docenten Joke Gotink en Jan Kasteleijn. Beide docenten werden hierbij geholpen door leden van de Ruurlose Bridgeclub.

Minibridge traint het concentratievermogen, de rekenvaardigheid en het geheugen. Belangrijk is ook het sociale aspect, zoals samenwerken, maar ook leren winnen en verliezen.

De bridge-docenten en hun helpers kregen tijdens de diploma uitreiking van directeur Theo Wierdsma een bloemetje aangeboden. Dit, vanwege het getoonde enthousiasme en de aard en wijze waarop de kinderen bij het bridgen geholpen werden om de vaardigheden onder de knie te krijgen.

Tijdens de handvaardigheidslessen op de Kerst Zwartschool komen de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8  ook met andere leuke vaardigheden in aanraking, zoals: Robot Techniek, Lego Dacta, drama, koken, houtbewerking, textiele werkvormen, tekenen en schilderen. Elke techniek wordt om de 6 tot 12 weken aangeboden. Zodoende kunnen de leerlingen zich breed ontwikkelen.

Het spreekt voor zich dat de kinderen van de Kerst Zwartschool reuze enthousiast zijn!