Nieuwe fietsenzaak in Ruurlo

Peter Hofstede volgt zijn opa, vader en broer op! Op 1 april 2011 opent hij het 2e servicepunt in Ruurlo. “Thuis werd er niets anders dan over fietsen gesproken. Waar je mee omgaat word je mee besmet, zegt men. Maar het is een prettig virus” aldus de jonge trotse ondernemer.

Zestig jaar geleden begon opa Bernhard een fietsenzaak in Beltrum. Inmiddels is Hofstede tweewielers een begrip in de regio. Johan nam de zaak ruim 35 jaar geleden over van zijn vader. Johan’s zoon Mark is in maart 2008 een servicepunt gestart in Borculo en nu volgt ook zoon Peter. Beiden zonen hadden al vroeg interesse in de fietsenbranche, en wilden dit graag in de familie houden. “In 2008 ben ik gaan studeren aan de Koninklijke Gazelle Bedrijfsschool. Deze school leert je in twee jaar het vak van fietsenmaker.” Het is uniek dat Peter toegelaten is tot deze school, aangezien er elk jaar maar acht mensen geselecteerd worden. Gedurende deze opleiding ging Peteréén dag per week naar school voor de theorie en vier dagen per week aan het werk in de praktijk. Tevens heeft hij twee stages bij verschillende Gazelle dealers vervuld. Toen hij vorig jaar zijn diploma ontving zijn de plannen voor een vestiging in Ruurlo opgestart. Peter is tegenwoordig ook leermeester, wat betekent dat hij stagiaires mag helpen in de praktijk. De afgelopen weken is de familie Hofstede druk bezig geweest met klussen en verbouwen. Op 1 april opent Hofstede tweewielers in Ruurlo zijn deuren.

Het vak fietsenmaker is zeer specialistisch en er zijn veel verschillende werkzaamheden. Het is echt een vak apart. Elke keer komen er weer nieuwe ontwikkelingen en moet je up to date blijven, de innovaties zijn enorm. Vooral de elektrische fiets vergt veel specialisme om het te repareren. Wanneer er iets niet deugt, wordt deze fiets geheel uitgelezen door een computer. Het is dan ook belangrijk om alle trainingen op dit gebied te blijven volgen.” Ook worden fietsen steeds hipper, zo is de ‘’transportfiets’’ op dit moment helemaal trendy.

 
Hofstede tweewielers  wil zich onderscheiden door als servicepunt samen met locatie Borculo op te treden in de regio. Beltrum is het moederbedrijf en vanuit hier kunnen vele zaken geleverd worden, dit is een groot voordeel. Daarnaast hebben wij sinds kort ook een web-shop opgericht, waar de nieuwste trends en accessoires te verkrijgen zijn. Naast diverse fietsen richt Peter zich ook op allerlei accessoires en onderdelen die een fiets met zich meebrengt. De fietsenzaak is erg ruim en groots opgesteld, het moderne uiterlijk zorgt voor een gezellige en open sfeer. “Klantgerichtheid en service is voor ons erg belangrijk. Kleine reparaties worden direct gedaan en wanneer men de fiets voor 10 uur brengt, streven we ernaar dat  het aan het eind van de dag gerepareerd is;  we staan voor u klaar!

Wilt u een kijkje nemen, kom dan vanaf 1 april langs bij Peter en zie welke speciale openingsacties hij heeft! Kijk op www.BTH.nlvoor meer informatie

Foto: Verbouwing hofstede tweewielers