Fikse hagelbui verstoort zondagrust

Ruurlo – Op 2 juni 1999 maakte Ruurlo kennis met een heuse windhoos. Op een paar vierkante kilometer rond de Barchemseweg trok het natuurgeweld een spoor van vernielingen door het buitengebied. Ja, ja: één zwaluw maakt nog geen zomer. Na een paar zomerse dagen viel er vanochtend – 12 jaar en 3 dagen na de Ruurlose windhoos – hagel uit het zwerk, meegevoerd door donder, bliksem en een ferme wolkbreuk. Zie het FiLMPJe!

 
De weersverwachting voor de iets langere termijn (bron: www.weerstationruurlo.nl)
Vandaag dus kans op een regen en onweersbuien, mogelijk met hagel. De temperatuur stijgt naar 25 tot 27 ºC. bij een matige noordoosten wind.
Komende nacht is het zwaar tot geheel bewolkt met enkele regen- en onweersbuien, met ook dan kans op hagel. De temperatuur daalt niet lager dan 16 tot 18 ºC. De wind is zwak en draait van het oosten naar het zuidwesten.

De komende week begint met een geheel bewolkte maandag met in de namiddag en avond lichte regen of motregen. Vanaf dinsdag tot en met zaterdag is het half tot soms zwaar bewolkt met zonnige perioden. Deze worden afgewisseld met vooral woensdagmiddag en -avond nu en dan een regenbui of wat lichte regen. De andere dagen is er een kleine kans op een regenbui. De temperatuur stijgt maandag en dinsdag naar 20 tot 22 ºC. en daarna komt het kwik niet hoger dan 18 tot 20 ºC. In de nacht daalt de temperatuur naar 9 tot 12 ºC en de wind is zwak tot matig en komt uit richtingen tussen west en noordwest.