Goedemiddag lezers…

Ruurlo – Goedemiddag lezers. Ik ga even flauw doen, dus zeggen dat er in de zogenoemde komkommertijd altijd weer berichten opdoemen die door de kranten gefileerd en tot op de laatste vezel uitgekauwd worden. Jan Zappeij, lid van de PvdA in de Berkellandse gemeenteraad, is blijkbaar niet op vakantie en heeft de tijd genomen om het gemeentebestuur de vraag te stellen waarom de organisatie van de Achterhoek Spektakel Toer in Ruurlo –  afgelopen zondag  – 1.500 euro moest neertellen voor de beveiliging van het gebeuren. Het was toch geen Koninginnedag en ook Wilders zou toch niet onverwachts een bezoek aan het dorp brengen? Zappeij haalde met zijn vragen zelfs Radio Gelderland (klik op http://www.omroepgelderland.nl/web/nieuwsartikel/1029021/Vragen-over-beveiliging-Spektakel.htm) 

De gemeente zegt in De Stentor dat de vergunning voor het evenement wettelijk vier weken te laat is aangevraagd, dat er ook politie-inzet nodig was voor de Zwarte Cross en dat de organisatie dus zelf voor de beveiliging moest zorgen door de aanwezigheid van zes beveiligers. De organisatie zegt dat er “elk jaar wel een etappe van de spektakeltoer samenvalt met de Zwarte Cross. Dat is nooit een probleem geweest, want er is voor ons evenement weinig beveiliging nodig."

Stel dat de vergunning op tijd was aangevraagd, zou de gemeente dan zes politieagenten naar Ruurlo hebben gestuurd om van 12.00 tot 23.00 uur de Spektakel Toer te beveiligen? Wat is dat eigenlijk voor onzin dat in dit land evenementen extra beveiligd moeten worden? Ook bij Reurpop gebeurt – gelukkig – nooit wat, maar het wemelt er elk jaar van de mensen die op hun overhemd een embleem dragen van de een of andere beveilingsdienst. We hebben hier toch een dorpsagent die een oogje in de vele zeilen kan houden, de enkele keren per jaar dat er zich een evenement in de openbare ruimte afspeelt. Binnenkort de zoveelste editie van het Kasteeltuinconcert. De beveiliging loopt zich al warm… eh… er zal toch wel beveiliging zijn?

Voor iedereen die 3D kan bekijken (op PC of TV, met of zonder bril) is er nu ook een 3D filmpje van de Spektakel Toer in Ruurlo:

http://www.youtube.com/watch?v=QoESRD5Mrg0